AGAT

Agatele sunt pietre menite pentru acele persoane care au nevoie de stabilitate si a reveni cu picioarele pe pamant in viata lor, aceasta piatra oferind suport in acest sens. Aceste cristale contribuie la armonizarea fortelor negative si pozitive din Univers, si anume Yin si Yang. Agatul este un cristal menit a sustine atingerea scopurilor, fiind ideale pentru persoanele care au un vis pe care doresc sa si-l indeplineasca. Prin prisma energiei care ofera sprijin, Agatul este de asemenea admirat datorita frumusetii sale.

In prezent insemnatatea Agatului continue sa reflecte calitatile sale cu rol de protectie prin ancorarea la planeta Pamant. Astfel Agatul vine sa sprijine si sa impulsioneze sentimentul de echilibru si de centralitate pentru fiecare persoana. Pietrele de Agat te ajuta sa incetinesti ritmul si sa iti gasesti centrul Universului propriu astfel incat sa te poti misca in viata cu o mult mai mare gratie si cu o mult mai mare usurinta. Agatele sunt pietre care se regasesc in diferite tari, acest lucru fiind un plus important pentru toti cei care isi doresc sa lucreze cu acest cristal.

Agatul contribuie semnificativ la cresterea concentrarii si a capacitatilor analitice, iar in planul spiritual acest cristal contribuie la marirea constiintei si intelegerea la nivel superior a unitatii vietii. Tot in plan spiritual Agatul contribuie la asimilarea cu serenitate a experientelor de viata. Agatul este un cristal care sustine cresterea motivatiei si a entuziasmului, dar in acelasi timp contribuie la regasirea increderii de sine.

Datorita proprietatilor sale Agatul este recomandat a fi utilizat de persoanele care trec prin perioade intense din punct de vedere emotional si care se simt tulburate emotional. Din punct de vedere al zodiilor Agatele sunt considerate ca fiind talismanul norocos pentru zodiile Gemeni, Rac, Fecioara si Balanta. Si zodii precum Taur, Scorpion, Berbec, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti pot apela cu incredere la pietrele de Agat. Aceasta piatra semipretioasa este recomandata pentru nativii din lunile mai, iunie si septembrie, dar si pentru cei care s-au nascut intr-o zi de miercuri. Din perspectiva numerologica Agatele sunt potrivite pentru cei care se afla sub influenta numerelor 3, 4 si 8. Profesiile care pot apela cu incredere la pietrele de Agat includ oamenii de afaceri, profesiile din domeniul educatiei, profesiile din domeniul comertului si al relatiilor publice, dar si cei care lucreaza in domeniul comunicatiilor si transportului.

Caracteristici specifice pentru varietatile de Agat:

Agatul albastru dantela:

Efectele vindecatoare sunt in special in cazul pietrei de Agat dantelat albastru, aceasta piatra fiind perfecta pentru toti aceia care au probleme in a comunica cu mintea lor.

Din perspectiva efectelor tamaduitoare agatul albastru dantelat contribuie la vindecarea afectiunilor la nivelul gatului si al tirodei, dar si la vindecarea sistemului nervos sau a fracturilor.

Agatul dendritic (Agat arborizat)

Este recomandat ca si piatra a plenitudinii in toate aspectele vietii, contribuind la abundenta si implinire. Agat trateaza sistemul nervos si afectiunile oaselor, protejand de asemenea vasele de sange ce se ramifica in intreg corpul.

Agatul de foc

Aceasta varietate de Agat are o legatura extrem de puternica cu Pamantul si are o capacitate protectoare extrem de ridicata.

Agatul de foc este cristalul cu efecte tamaduitoare in cazul stomacului, al sistemul endocrin si al sistemului nervos.

Agatul muschi

Acest tip de Agat ofera stabilitate ca urmare a legaturii cu natura si contribuie la prospetimea sufletului. Agatul muschi contribuie la recuperarea mai rapida dupa timp indelungat de suferinte, dar este de asemenea si un puternic antiinflamatorSustine sistemul imunitar si previne deshidratarea si hipoglicemia.

Agatul de Botswana (Agat striat)

Este o varietate de Agat care ofera protectie si reface energia fizica la nivelul corpului. Din punct de vedere al efectelor vindecatoare aceasta piatra sustine vindecarea oaselor rupte, dar si detoxifierea organismului.

Alte varietati de Agate

Agatul Verde este folosit pentru sanatatea si vindecarea ochilorAgatul Galben contribuie la imbunatatirea starii de spirit, in vreme de varietatea de Agat Galben Mustar vine sa sprijine partea creativa la nivelul creierului aducand o stare de spirit plina de inventivitate. Ca si talisman pentru bogatie Agatul Brun este cea mai potrivita alegere, in vreme de Agatul Rosu sustine calmul si paceaPentru sustinerea curajului, dar si pentru protectieAgatul Negru este cea mai potrivita alegere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ABONATI-VA LA NEWSLETTER